Saturday, September 02, 2006

Oh my God!!!!!

Tyjo... tady se fakt secko deje tak silenou rychlosti... Tolik zazitku... silene!!! Dneska odpoledne jsem byl na plazi... problem je, ze plaz je, pochopitelne, u more, ale moje rezidence je na skale. Cili: Jak se dostat ze skaly na plaz? Asi si to kazdy dokazete predstavit. Za ty roky, co skola existuje si studenti vyslapali takovou "dalnici". Zacatek je docela v pohode, clovek jde po pesine a nejak se dostava bliz a bliz opravdove skale. Je to fakt jak pro horolezce! SILENE! Clovek si chce zajit na plaz a musi se tam takovym silenym zpusobem dostat. No proste jsem musel slezt skalu. Nebyla nijak giganticka ani to nebylo extremne nebezpecne, ale je to proste zvlastni. Vyhodou te plaze je, ze je zadarmo, je tam plno znamych lidi a malo cizincu, protoze kdo jiny nez studenti by absolvoval tak silenou cestu.
Na plazi jsem byl asi hodinku a pak jsem zasel za svym spolubydlicim z Hong-Kongu a hodili jsme rec. Je fajn! Rodice mu nabalili strasne moc veci a nevi, kam je dat. Je s nim dobry pokec, ikdyz nekdy mu je spatne rozumet... jako cinska anglictina neni zadny med... Vysvetloval jak je to s tim Hong-Kongem a dozvedel jsem se, ze to znamena "Dobre vonici pristav" :-) protoze ze zacatku to byl hlavne pristav a dovazeli tam plno dreva. A jak znamo drevo, zvlaste exoticke, ma svoji charakteristickou vuni a podle te dostala zeme nazev. (Mohl by to nekdo rict me drahe pani profesorce Hole?? Myslim, ze by to ocenila :-D) Sklada se ze tri casti: the Hong-Kong island, a dalsich dvou na ktere si ted nevzpomenu:-) Pak k nam prisel jeden polak a resili jsme penize - jako kurzy. Za 10 Hong-Kongskych dolaru nebo 4 zlote nebo 28 korun mate euro. Taky jsme si povymenovali mince, nadherna mince jsou dva hong-kongske dolary. A mam taky penize z Bosny! A kdyz jsem daval penize z CR zjistili jsme, ze kdyz dame dohromady desetikorunu a petikorunu, dostaneme panorama Prahy!! Zvlastni, ze? Hrad a most...:-) musite to zkusit. Taky jsme se PREDBEZNE domluvili, ze by ten kluk z hong-kongu prijel se mnou na vanoce do republiky, protoze se zrejme nebude vracet na vanoce domu. Letenka ho totiz stoji pres 1000 americkych dolaru... A kdyz jsem mu rekl, ze autobusem jsem doma za nejakych 35 euro a letadlem to vyjde na nejakych 80 euro tak byl docela prekvapen:-) strasne se mu libi Praha a ceske hrady a zamky.
Nejvice silena vec se ale odehrala pred chvilkou. Sli jsme na zmrzlinu a kdyz jsme se vraceli, zaslechl jsem z music roomu hudbu, kytaru a saxofon. Sli jsme nahoru (ja, Mike z Hong-Kongu a Boguslav z Polska). Hral tam dobrovolnik z Kostariky na kytaru a kluk z Litvy na jejich narodni nastroj - vypada jako zvlastni fletna zakoncena nejakym kozim rohem nebo necim takovym a hraje jako klarinet! Uzasne! A improvizovali. Zahrali nam blues a bylo to fakt good. Ten chlap z Kostariky byl fakt dobry a kluk z Litvy se snazil a hral taky moc pekne. Pak se chlap z Kostariky zeptal, jestli taky hraju na nejaky nastroj a ja rekl ze na klavir. A on:
"Ok, klavir je hned tady!"
"Ale ja nikdy neimprovizoval!"
"Nevadi!!"
"Tak jo, bude rit"
A tak jsem poprve v zivote improvizoval na klaviru ... siiiiiiiiiiiiiiilene. Hrali jsme klasickou sestnactku (nebudu vysvetlovat - nadlouho) a rikal ze semtam jsem jel doost dobre, ze je to na poprve super a ze se mam vic uvolnit a bude to ten pravy "jam"... hej fakt dost silena zkusenost. Pak tam zacal hrat i Mike (taky hraje na klavir) a nakonec jsme hrali oba dva na jeden klavir. fakt dost cool!!!!!! Ted jdu asi k baru Mickey, kde se v noci schazi cela college... mejte se! Pozdravuju rodinku a babicku! Dneska jsem vam volal na skype, ale nikdo to nebral...

5 comments:

Anonymous said...

jamovani by mi mozna slo... ;)

vecer jsme byli mimo - v lanovem centru na Landeku. Vsechny drahy byly ve vysce temer deset metru! Tak kam se hrabe tvoje skala! :D Babicku urcite pozdravime a precteme ji nektere tve publikovatelne prispevky! :D

tom + mamka a tatka (jako divaci)

Anonymous said...

Yeaaaaaaaaaah vyhrali jsme 2:1 nad Walesem..... ikdyz haluz jak pes :D:D Honziku kurna.. zkus tam nejak to icq zprovoznit.... Je dobře že už tam mas kamose jako je Mike.... Hej a jestli jsem prijede tak mu ukzem jak se zije v cesku :D:D A to poradne :D Jo a co holky?? už ses konecne vysral na gabcu?? :D ... Hej ja zacinam mit depku :( ty holky me serou :( A kdyz uz by neco mohlo byt... tak jsou starsi nebo jsou zadane :(.... no nic zitra se zas ozvu :) doufam ze zas napises neco zajimavyho... papa kubyk :)

Jan Červenka said...

kubyku ok, budu se snazit zprovoznit icq. Jo, Mike je fajn, akorat nevim kde je ted... ucil jsem totiz italky ceske cislovky a nejak jsem ho ztratil... Neboooj, holka se najde...:-) holky jsou fajn, prijemne!

Jan Červenka said...

brasule: jsem rikal tomu z kostariky, ze by ti to slo. Pozdravte tu babicku a mejte se! Zitra mozna nafotim fotky

Anonymous said...

Honzo, dones mi prosim nejake ty mince do moji sbirky!!!!! :) pozdravuj tam vsechny :) a klidne toho Mikea vem sebou na Vanoce!! :) bude to fajn :) cau (a muzs mi tez odepsat :) )
Segra

 

My blog has moved

You will be automatically redirected to the new address.

If that does not occur, please visit http://www.honzacervenka.com'.