Tuesday, September 05, 2006

Matika, more, Viviana

Dneska v osm hodin mi zacal math test. Vzal jsem si verzi pro High level. Bylo to docela jednoduche, mam 13 prikladu z 15 vyresenych, otazka zni, jestli spravne... doufam, ze jo. Byly to takove normalni veci jako prace se vzorecky, kvadraticke rovnice, nic prekvapiveho... az na ty dva posledni priklady... Jeste uvidim, jestli mi doporuci HL... Potom byly celkem 4 bloky s presentaci predmetu: ja jsem sel na ekonomii, filosofii, historii a italstinu. Italstina je jasna volba, akorat jeste nevim na jake urovni. Jestli na High level nebo na Standard level. Ani v jednom pripade nevadi, ze italsky vubec neumim. Standard level se v rijnu rozdeli na dve vetve: ab initio: pro ty nejpomalejsi, a na Standard level: pro ty lepsi... a pak bude jeste samozrejme high level, ktereho se tohle rozdelovani netyka.
Musim se ale rozhodnout mezi ekonomii, historii a filosofii. Ekonomie je asi uzitecna, ale je docela tezka... Zase to neni klasicka vyuka ekonomie jako na strednich skolach, ale i tak je docela tezka. Neni to uplne matematicky zamerene... Mno... V historii se bere velmi dopodrobna 20. stoleti. Jenom dvacate stoleti... Cili vselijake valky - Vietnam, studena valka, irak, afganistan, svetove valky... Ale je to hodne o cteni knih a datech... Mno a filosofie je uplne fajna, bere se tam plno ruznych veci... neni to ale nauka o filosofech, kdy zili a kdy ne... Je to casto formou diskuse, treba o umele inteligenci, o platonove republice, nabozenstvi... Ucitel je fajny, je z Kadany a je mu fajne rozumet... Filosofie se mi docela libi. Neni to takovy zaber jako v historii a tak... Myslim si, ze kdyz budu mit matematiku, fyziku a anglictinu na High level, coz bude zaber jak prase, tak bych si mohl doprat trochu "oddechu" ve filosofii... jako ne ze by se tam nepracovalo, spis se tam pracuje jinym zpusobem, je to diskuse a tak... Co myslite? Co si mam vybrat?
Pak jsem sel na ukazku sailing a bylo to moooc fajn! Jeli jsme na motorovych clunech ruzne kolem pobrezi a pak sel vzdycky jeden na "plachetnici", kde byl spolu s clovekem, ktery sailing delal loni. Ja tam byl jako posledni, coz bylo super, protoze misto nudneho plachteni jenom po mori jsme zajizdeli i do pristavu, coz bylo zajimave. Asi si sailing vezmu jako telesnou aktivitu... co vy na to? At si uziju more co nejvic to jde ne?
Za chvilku jdu na osobni pohovor s Tutorem ohledne me volby predmetu. Snad tam bude mit vysledky testu z matiky i anglictiny. Jinak oficialne se dodava seznam predmetu zitra rano, a tam asi dostanu svuj rozvrh... Potom mame dneska vecer od osmi jeste sraz cele rezidence ohledne bezpecnosti... Asi neco ve stylu, ze kdyz hori tak nemame delat domaci ukoly ale zdrhat... uvidime :-)
pa

9 comments:

Anonymous said...

:D :D :D no... doporučuju spíš zdrhat! :D
jinak co se týče těch předmětů, tak bych si taliánštinu vzal spíš na standart level, filosofii bych bral jestli se ti líbí (o to jde, ne?) a plachetnici bych bral všemi třiceti! (nebo čtyřiceti? ... :-/ )
včera jsem ti jako psal dopis a vyšlo to "docela" dobře. tak ti ho asi pošlu... (budeš ale muset přežít, že je to papír z jedné strany popsaný...)
zatím čus, bo si tě jde přečíst celá rodina! :D

Anonymous said...

achooooj honziiiiku:-P tvoje volby zatim odpovida co bych ti asi tak tipla jen ta fyzika me prekvapila:Dspis totiz vypadas jako typ ktery furt mele a mele a mele...coz je vlastne pravda:D zatim uzivej ze je pekne a jeste se neucis...nekteri totiz uz i absolvovali 1.hodiny s novymi profesory...jako treba p.p. mohylova z biologie..:-! je vaaaaazne super...mohla pridat volume a prestat se tvarit ze ji uletely fcely a mit dooost cudna pravidla(napr.zakaz vytrhavani listu ze sesitu-budeto kontrolovat)no prooooste hruuuuza:D v brzke ti dobe ti napisu dopis kde to trochu rozeberu:D a celkem se mi zatim libi franina:) no nic...dost o meO:-) mivaj se tam faaaaaajn a pozdrav tam vsechny na potkani;-):D

Anonymous said...

jo to sem byla ja...nejak zapominam se podepisovat...tak papik:):-*

Anonymous said...

Ahoj Honzo, ja bych ti radila vzit si filoofii, kdyz se ti libi :) ja bych si ji vzala tez. skoda ze jsem nebyla doma, kdyz jsi volal.... ale nevadi, nekdy jindy. Ahoj, Segra

Anonymous said...

Honzikuuu ;).... vem si cokoliv jen ne historii :-! :D... a ja myslel ze si vezmes tanecni... :P budes ucit ostatni... :).... ni ikdyz radsi se na to vykasli :D:D hej my jsme dneska meli telak.... jooo konecne.... uplne super futsal.... byli 2 tymy a prvni zapas zkončil 0:0 a ten druhy jsme vyhrali 3:1... a ja dal 2 goly.. :) prvni byl haluz dorazka... bo se to ke me po haluzu dostalo a ten druhy byl nadherny padacek :) by ses posral kdyby si to videl.. a jeste byl levou.. :D a ja levy nejsem... :) jsem prehodil uplne vsechny.... a brankar ( nejvetsi kluk z nasi tridy... asi metr 90 :D ) uplne cumel jak jsem ho prehodil.... :D lol taky vysoky klucina :D:D:D no nic.. nebudu tady resit nas telocvik :D:D tak zas neco pisni ať muzu taky neco pisnout... :)... jo a jeste jsem zapomel... na zitra mame uz prvni ukol z matiky.... 60 přikladu :D:D... tak papa... :)

Jan Červenka said...

brasule... na dopis se tesim! jo a s tim hadrem je to docela prekvapko.. hry ti pojedou, pokud ten hadr budes mit vzdy pripojeny pod stejnym pismenem, treba jako F:\...;-)

Jan Červenka said...

Pipeno: s tim podepisovanim bys mela cosyk zrobit:-) teda... pi Mohylova je docela hmm... specificka? Jako myslim, ze ma velkou sanci vyhrat cenu za nejoriginalnejsi zakaz na skole - zakaz vytrhavani listu ze sesitu:-) kam tem svet speje... a koho mas na franinu? tesiiiiiiiiiim se moc na dopis:-* honzik

Jan Červenka said...

ahoj hani, jo nekdy jindy... jeste zavolam neboj... a u noveho prispevku mas rozepsane, co jsem si nakonec vzal

Jan Červenka said...

KUBYKU teda ty jsi plny prekvapeni... tak dobry ve futsalu? Ono vis... dorazky... to umi kazdy:D:D a ses si jisty, ze ten brankar mel nohy? Vis, ze s tim mas trosku problem:-) uzivej si ukoly z matiky... taky jich budu mit plno:-) ale dyz uz nic tak aspon muzes vytrhavat papiry ze sesitu:-P papa

 

My blog has moved

You will be automatically redirected to the new address.

If that does not occur, please visit http://www.honzacervenka.com'.