Wednesday, September 20, 2006

Posledni den prvniho cyklu

Dneska jsem mel zase na devet, tak jsem si pekne pospal, zatimco moji spolubydlici meli na osm a moc dobre se jim nevstavalo:-P Prvni hodina byla matematika, ve ktere jsme psali ten test. No, teda ucitelka me docela zklamala. Na pisemku dala o dost tezsi priklady, nez jsme pocitali v hodinach. Myslim si, ze by ty priklady mely byt na podobne urovni jako ty v sesite a nemel by mezi nimi byt tak velky rozdil. Delal jsem co se dalo. Zadny velky zazrak to nebude, ale katastrofa taky ne.
Dalsi hodinu jsem mel World literature. Knizku jsem precetl, takze jsem nemel problem v diskuzi o hlavnim hrdinovi apod. (btw, ta knizka se jmenuje The outsider a je od francouzskeho spisovatele Alberta Camuse) Ucitelka nam hned na zacatku rekla, ze nas dneska pusti driv, ze musi kajsyk letet. Pustila nas asi v polovine hodiny:-) To neni spatne ne? Stejne bychom se asi nemeli moc o cem avit, meli jsme totiz precist jenom prvni tri kapitoly knizky, coz je asi 20 stranek. Naoplatku do konce pristiho tydne knihu musime precist celou, coz dela asi 120 stranek v anglictine. Zatim se mi to cte docela dobre a ve slovniku hledam primerene... Asi tak jedno slovo na dve stranky, prumerne. Neni spatne, ne? Ikdyz je pravda, ze ta kniha nijak zvlast slozite psana neni. Dej ma ale zajimavy. Sak si ji muzete precist tez, no ni?
Hned potom, co nas pustila, jsem sel do pocitacove ucebny, udelal upravy na blogu, ktere jste mozna zaregistrovali a mozna ne. Potom jsem letel na postu poslat domu to potvrzeni o studiu. Mel jsem totiz jeste po te castecne hodine world lit. volnou hodinu, protoze ucitelka italstiny dneska nebyla ve skole. Takze jsem mel asi 2 hodiny volno.
Pak jsem mel fyziku a prvni laboratorni prace. Celych 8 dni jsme se zabyvali chybami mereni - absoltnimi i procentualnimi. Brali jsme to dost do hloubky vcetne operaci, ktere s cisly provadite a jak to ovlivnuje chyby. Docela huste. No a dneska jsme dostali kovove "prsteny" (tvaru asi petikoruny akorat s velkou dirou uprostred) a meli jsme zjistit, z jakeho materialu jsou. A to celkem dvema zpusoby: 1. zmerit vsechny rozmery (polomer kotouce, polomer diry, tloustka) a vahu, z toho vypocitat objem a hustotu a tam charakterizuje material nebo 2. udelat to archaickym zpusobem a to tak, ze objem ziskame odpoctem vytlacene kapaliny merenym telesem. A z toho zase vypocitat hustotu. Na zaver mame rict, ktera z metod je presnejsi. S tim, ze u kazde hodnoty musime uvest procentualni i absolutni hodnotu. Je to docela fuska, uplne skatule skatule hejbejte se. A tohle vsechno zapsat do protokolu, ktery se musi odevzdat do pristich laborek, ktere jsou vzdy 8. den. Ja uz mam vsechno vypoctene, i ty stupidni chyby, akorat musim pockat na to, az nam ucitel posle maila, jak si ten protokol predstavuje, protoze je to nas prvni protokol, tak nevim, jak hon usporadat.
Za hodinu je vecere a co budu delat po veceri? Musim napsat charakteristiku toho obrazku do italstiny, mam jenom asi 15 slov, takze mam co delat. Mozna skocim na skype, takze ti, kteri by se mnou dneska vecer chteli mluvit mi napiste smsku bud na ceske nebo italske cislo, kdy budete na skypu a nejak to domluvime. Tesim se!

4 comments:

Anonymous said...

jak tak ctu...tak ta fyzika ti zatim jde:D dneska sem ti poslala dopis tak snad dojde:) se mej:)

Sibi?ek said...

Ahojky, tak jak čtu, tak zatím žádný problémy nemáš, což je určitě fajn. Včera na pohybovce bylo suprově, šéfka se docela změnila po PŠT, ale nevím jeslti to není náhodou jenom nějaká epidemie, jelikož moje matikářka se v poslední době chová stejně, tak nevim nevim, ale docela si chyběl po cestě zpět. Tak doufám, že tě tu uvidíme co nejdřív a pozdrav je tam všechny. Zatím Zdaréééc, jo sorry za změnu jména, ale zapomněla jsem heslo =O)

Jan Červenka said...

sibicek: ahoj tak to je super, ze mate dobre pohybovky... Nazory na ne se ale docela lisi, podle toho, co jsem slysel. Holt matikarky jsou matikarky, co nadelas:-) uvidite me o vanocich, slibuuju:-)

Unknown said...

udělal jsem si konto na googlu, ale nevím jak na poštu... :(

 

My blog has moved

You will be automatically redirected to the new address.

If that does not occur, please visit http://www.honzacervenka.com'.