Wednesday, March 07, 2007

Vídeň - Pondělí

V pondělí nám už začala práce, poprvé jsme zašli do centra AIESEC. Tam nám jako první řekli plán na celý týden a pak jsme dostali od šéfa Vídeňské buňky přednášku o tom, co to vlastně AIESEC je. Takže teď vám to konečně můžu dopodrobna popsat:)
Takže... AIESEC byl založen v roce 1949 a centrum má v Rotterdamu. Je zastoupený v 95 zemích na více než 150 universitách a celkově sdružuje asi 22 000 aktivních studentů. Je to nezisková organizace a studenti v ní můžou zůstat po dobu studia na univerzitě a potom pokračovat přibližně 2-3 roky, což znamená, že se organizace hodně často mění.
Původně byl zaměřený jenom na pomáhání studentů získávat roční kurzy v obchodních společnostech po celém světě, dnes se ale zaměřuje i na jiné věci a ve skutečnosti funguje jako organizace. Od svých členů očekávají 10 hodin práce týdně. Každý člen patří do určitého týmu, který se zabývá řešením různých věcí. Ve Vídni mají 5 týmů: Enterpreteurship, Global developement, European Intergration, Cultural sensitivity a Corporate social responsibility. Vídeňská buňka má 60-70 aktivních členů a v celém Rakousku jich je asi 180.
Každý semestr nabírají nové členy, ke kterým mají různé požadavky, které jsou docela podobné požadavkům UWC - active learner, culturally sensitive, socially responsible, team worker...
I přes to, že se dneska AIESEC nezaměřuje jenom na výměnné pobyty, toto je stále základním významem a proto mnoho členů pracovalo několikrát v celém světě - z tohoto hlediska je organizace výborná příležitost do života. Jak často si člověk zajede pracovat do Indie - jenom na zkoušku? A pak třeba zjistí, že je dobrý a nechají si ho? Mno???
No tak tohleto jsem se dozvěděl na té přednášce. Večer jsme měli pozvání na párty do klubu Kaiko, tak jsme byli celí netrpělivý. Od sedmi do osmi tam měli drinky zdarma a tak jsme se tam sešli něco před osmou, tak abychom jeden drink zdarma chytli. Klub vypadal hodně prestižně:
No co vám budu vyprávět, pařili jsme jak o život:) Hudba byla skvělá a lidi pařili a pařili. Ikdyž párty jsme začali my a poté, co jsme odcházeli, jsme se dozvěděli, že jsme to tam oživili strašně moc, že většinou je párty docela mrtvá... No a pár fotek ukazuje, že tentokrát rozhodně mrtvá nebyla:Slaviša se rozhodně bavil..Evita, Yilu a šílený chlápek uprostřed, který je členem AIESEC, ale je takový jaksi... hmm... nestabilní?
No a tady jsme skoro všichni po párty... Všichni docela spokojení ne? Odcházeli jsme asi o půlnoci, abychom stihli metro, které o půl jedné přestává jezdit. A navíc hudba už nebyla ke konci nic moc... Celkově to ale byla supr dupr párty!

2 comments:

Anonymous said...

ten (asi) lustr na te prvni fotce vypada jako vosi hnizdo.......

Jan Červenka said...

segra: souhlasím, ten jako jediný vypadal tak docela divně. Ale jinak byl ten klub špičkový

 

My blog has moved

You will be automatically redirected to the new address.

If that does not occur, please visit http://www.honzacervenka.com'.